Search
Close this search box.
سزارین اورژانسی

در چه مواردی سزارین اورژانسی انجام می‌شود؟

سزارین اورژانسی یک نوع زایمان جراحی است که زمانی انجام می‌شود که شرایطی پیش بیاید که ادامه زایمان طبیعی ممکن است به مادر یا نوزاد آسیب برساند. در ادامه به بررسی مواردی می‌پردازیم که انجام سزارین اورژانسی ضرورت پیدا می‌کند، با ما همراه باشید.

سزارین اورژانسی چیست؟

سزارین یکی از روش‌های زایمان است که طی آن نوزاد از طریق یک برش در شکم مادر به دنیا می‌آید. این نوع زایمان می‌تواند به صورت برنامه‌ریزی شده انجام شود یا در مواقعی که زایمان طبیعی خطرناک است و نیاز به تولد فوری نوزاد وجود دارد، به شکل غیرمنتظره و به عنوان سزارین اورژانسی صورت گیرد. در چنین شرایطی، پزشک می‌تواند با ایجاد برش در شکم مادر، نوزاد را به سرعت به دنیا بیاورد. در صورت نیاز، این عمل در عرض چند دقیقه قابل انجام است. معمولاً تصمیم به انجام سزارین از ماه‌ها قبل از زایمان گرفته می‌شود، اما در موارد اضطراری، سزارین به عنوان یک عمل جراحی ضروری و حیاتی انجام می‌شود. زایمان سزارین اورژانسی

تفاوت سزارین اورژانسی و سزارین برنامه‌ریزی شده

سزارین اورژانسی و سزارین برنامه‌ریزی شده (انتخابی) تفاوت‌های قابل‌توجهی دارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، مدت زمان انجام این دو نوع زایمان است. زمانی که تصمیم به انجام سزارین اورژانسی گرفته می‌شود، نباید بیش از 30 دقیقه تا آغاز جراحی طول بکشد. اگر اطلاعات کافی درباره زایمان سزارین ندارید، می‌توانید مطلب مربوط به زایمان سزارین و مراحل آن را مطالعه کنید. بنابراین، هنگامی که پزشک تصمیم به سزارین اورژانسی می‌گیرد، همه چیز بسیار سریع پیش می‌رود. در سزارین اورژانسی احتمالاً نیاز به بی‌هوشی کامل است، زیرا زمان کافی برای اثر کردن بی‌حسی اپیدورال یا اسپاینال وجود ندارد. سزارین اورژانسی و دلایل آن

سزارین اورژانسی در چه مواردی انجام می گیرد؟

در ابتدا، پزشک توضیح خواهد داد که چرا نیاز است آماده سزارین شوید و در مورد عوارض و ریسک‌های این عمل نیز به شما توضیح خواهد داد. از شما خواسته می‌شود فرم رضایت‌نامه را برای انجام این جراحی تکمیل کنید. حتماً سوالات خود را بپرسید و نگرانی‌هایتان را با پزشک مطرح کنید. پزشک دستورالعمل‌هایی دارد که بر اساس آنها فوریت انجام این روش و اینکه نوزاد باید چقدر سریع به دنیا بیاید را ارزیابی می‌کند. تصمیم پزشک به دلایل عمل بستگی دارد. فوریت سزارین بر اساس چهار ویژگی تعیین می‌شود:

  • دسته اول: تهدید و ریسک فوری برای زندگی مادر یا نوزاد
  • دسته دوم: مشکلاتی که بر سلامت مادر یا نوزاد تاثیر می‌گذارند اما تهدید فوری برای زندگی آنها نیست
  • دسته سوم: نوزاد باید زودتر به دنیا بیاید اما هیچ خطر فوری برای مادر یا نوزاد وجود ندارد
  • دسته چهارم: این عمل در زمانی انجام می‌شود که مطلوب مادر و پزشک باشد

بیشتر زایمان سزارین‌های اورژانسی از دسته دوم هستند و بیشتر اوقات حدوداً یک ساعت پس از تصمیم‌گیری، زایمان انجام می‌شود. در مواقعی که خطری برای سلامت مادر و نوزاد وجود دارد (دسته اول)، سزارین باید ظرف 30 دقیقه انجام شود. سزارین اورژانسی در چه مواردی انجام میشود؟ چنانچه نیاز به دریافت مشاوره برای زایمان سزارین خود دارید، می توانید از تجربه و مهارت دکتر شروین مهدی زاده تهران ، جراح و متخصص زنان و زایمان در شهریار بهره‌مند شوید.

شماره تماس جهت دریافت نوبت مشاوره با دکتر شروین مهدی زاده : ۰۹۰۲۳۳۳۸۱۷۱ (زمان تماس: شنبه تا چهارشنبه از ۸ صبح تا ۸ شب)

مهم‌ترین دلایل سزارین اورژانسی

بهترین روش زایمان، زایمان طبیعی است، اما در برخی موارد به منظور حفظ جان مادر و جنین و کاهش ریسک‌های زایمانی، نیاز به انجام عمل سزارین است. دلایل زیر می‌توانند علت سزارین اورژانسی باشند:

دلایل سزارین اورژانسی مربوط به مادر

شرایط زیر در مادر باردار ممکن است نیاز به سزارین اورژانسی را ایجاد کنند:

❇️ ترس از دردهای زایمان در دوران بارداری

❇️ خونریزی شدید هنگام زایمان

❇️ ترس از آسیب دیدن جنین در زایمان واژینال

❇️ عدم پیشرفت مراحل زایمان و ضعف انقباضات زایمانی

دلایل سزارین اورژانسی مربوط به جنین

وضعیت‌های زیر مربوط به جنین ممکن است باعث نیاز به سزارین اورژانسی شوند:

❇️ قرار گرفتن جنین در وضعیت بریچ (پایین بودن پاها یا باسن)

❇️ جدا شدن زودرس جفت

❇️ پرولاپس بند ناف یا پایین بودن جفت

❇️ ناتوانی جنین در تحمل فشار زایمان

❇️ نارسایی در ضربان قلب جنین

❇️ زجر جنینی به دلیل کاهش اکسیژن‌رسانی

❇️ وزن بالای جنین هنگام تولد (بیش از 4.5 کیلوگرم) که عبور از کانال زایمانی را دشوار می‌کند در این شرایط، برای جلوگیری از آسیب‌های زایمانی به نوزاد، سزارین اضطراری ضروری است. سزارین اورژانسی چیست؟

عوارض احتمالی سزارین اورژانسی برای مادر و جنین

سزارین به عنوان یک جراحی با برش ماهیچه‌های شکم و رحم همراه است که ممکن است موجب عوارضی شود، همانند سایر جراحی‌ها. این عوارض می‌توانند در دراز مدت و کوتاه مدت برای مادران شامل موارد زیر باشند:

ریسک های زایمان سزارین اورژانسی برای مادر

❇️ عفونت در محل برش، رحم، مثانه یا کلیه‌ها

❇️  باز شدن بخیه‌ها و خونریزی در محل برش (به ندرت)

❇️  آسیب دیدگی اندام‌های داخلی مانند پارگی مثانه

❇️  آلرژی به مواد بیهوشی یا بیحسی اپیدورال

❇️  ایجاد لخته خون

❇️  احساس درد در محل جراحی

❇️  چسبندگی رحم و احتمال ناباروری

❇️  مدت بستری در بیمارستان و دوره نقاهت طولانی‌تر

❇️  تهوع و استفراغ پس از جراحی

❇️  نیاز به سرم برای تغذیه مادر بعد از عمل

❇️  مشکلات گوارشی مانند سوزش معده و یبوست همچنین، مرگ و میر در زنان بعد از زایمان در سزارین برنامه‌ریزی شده حدود 3 برابر بیشتر و در سزارین اورژانسی حدود 9 برابر بیشتر از زایمان طبیعی است، اما این موضوع بیشتر در زنانی مشاهده می‌شود که قبل از جراحی بیمار بوده یا در شرایط اورژانسی قرار داشته‌اند.

عوارض احتمالی سزارین اورژانسی برای نوزاد

سزارین اورژانسی باعث افزایش خطرات زایمانی برای نوزادان به شدت بیشتر از زایمان طبیعی است. این خطرات شامل موارد زیر هستند:

❇️ افزایش خطر آسیب‌های زایمانی هنگام بیرون کشیدن نوزاد

❇️ کم‌خونی و فقر آهن در نوزاد که می‌تواند منجر به اختلال در رشد و تکامل او شود

❇️ ابتلا به دیابت

❇️ احتمال نارس متولد شدن به دلیل اشتباه در تاریخ زایمان

❇️ عارضه فشار خون ریوی (کندی یا توقف جریان خون در ریه‌ها) همچنین، نوزادان ممکن است به دلیل عدم ورود فشار به ریه‌هایشان هنگام تولد و خروج کامل مایعات داخلی، در معرض مشکلات تنفسی قرار بگیرند. بهبودی بعد از سزارین اوژانسی

مراقبت های لازم برای بهبودی پس از سزارین اورژانسی

مشابه سزارین برنامه‌ریزی شده و یا زایمان طبیعی، پس از انجام این عمل، بهتر است هر چه زودتر شیردهی را شروع کنید. در صورت احساس درد، به ماما یا پزشک اطلاع دهید تا در صورت لزوم داروی تسکین درد استفاده کنید. همچنین، ممکن است برای مدتی پس از سزارین با یبوست مواجه شوید، که حتماً باید راهنمایی‌های لازم را از پرستار یا ماما دریافت کنید. مصرف کافی آب و مایعات به پیشگیری از این مشکل گوارشی کمک می‌کند.اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، پیشنهاد میکنیم مطلب مربوط به مراقبت های بعد از سزارین را مطالعه نمایید. توجه داشته باشید که در طول دوره نقاهت، از انجام فعالیت‌های بدنی سنگین، خم شدن زیاد و بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید. داشتن خواب کافی و پیاده‌روی سبک به بهبود هر چه سریع‌تر و جلوگیری از عوارض بعد از سزارین اورژانسی کمک می‌کند.


سوالات متداول درباره زایمان سزارین اورژانسی


1. بعد از انجام سزارین اورژانسی برای بارداری بعدی میتوانم زایمان طبیعی داشته باشم؟

امکان زایمان طبیعی بعد از سزارین اورژانسی بستگی به علت عمل سزارین قبلی، نوع برش رحم، عوارض و عفونت‌های بعد از زایمان قبلی شما دارد. تعیین این موضوع باید توسط پزشک شما صورت گیرد.

2. سزارین اورژانسی در هفته 36 بارداری خطرناک است؟

چون نوزاد در هفته 36 بارداری نارس است، ریسک برخی موارد مثل زردی، تاخیرهای رشدی، کمبود وزن و حتی مرگ و میر در آنها بالاتر از نوزادان دیگر است.

3. چه عوارضی بعد از سزارین اورژانسی شایع تر است؟

درد در محل شکم و بخیه ها، خستگی و بی حالی و یبوست بسیار شایع است. می توانید از مسکن های قوی تجویز شده توسط دکتر متخصص برای کاهش دردتان استفاده کنید.

4. سزارین اورژانسی با معده پر مشکلی دارد؟

جراحی با معده پر، خطر عفونت ریه و مرگ مادر را بالا می برد. اما گاهی شرایط به حدی اورژانسی است که نمی توانیم به این مسئله توجه کنیم و باید هرچه سریعتر عمل سزارین اورژانسی را انجام دهیم.


برای به‌روزترین اخبار، مشاوره‌ها و اطلاعات ارزشمند در زمینه زنان و زایمان، صفحه اینستاگرام خانم دکتر شروین مهدی‌زاده تهرانی را دنبال کنید. با دنبال کردن این صفحه، به جمع افرادی بپیوندید که به دنبال بهبود کیفیت زندگی و سلامتی خود و عزیزانشان هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط