تست پاپ اسمیر چیست؟ به چه منظور توصیه می شود؟ از نتیجه تست پاپ اسمیر چه مواری مشخص می شود؟ آیا همیشه در تست پاپ اسمیر بیوپسی انجام می شود؟ یا انجام ببیوپسی نشانه وجود مشکل در نتیجه تست پاپ است؟ در این مقاله از سایت دکتر شروین مهدی زاده تهرانی قصد داریم به هر آنچه باید در ارتباط با تست پاپ اسمیر بدانید، اشاره کنیم.
تست پاپ اسمیر چیست؟
تست پاپ اسمیر یکی از تست های غربالگری زنان است که انجام آن به صورت روتین برای همه افراد توصیه می شود. تست پاپ اسمیر توسط متخصص زنان توصیه می شود. از این تست برای تشخیص سرطان دهانه رحم استفاده می شود. چرا که هر گونه تغییر غیر طبیعی در سلول های دهانه رحم با انجام این تست مشخص می شود. سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه علائم بارزی ندارد. به این منظور لازم است بررسی ها در خصوص تشخیص زودهنگام و مداخلات درمانی به موقع صورت بگیرد. این تست با معاینه لگن برای مراجعان انجام می شود. در برخی موارد برای بررسی های بیشتر ممکن است با سایر تست ها از جمله تست HPV همراه باشد.

تست پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟
مراحل انجام تست پاپ اسمیر دشوار نخواهد بود و در بیشتر مواقع توسط متخصص زنان در مطب انجام می شود. برای انجام آن شما نیاز به بیهوشی و یا بی حسی ندارید و همچنین مدت زمان انجام آن از 5 دقیقه الی 15 دقیقه متغیر است.
مراحل انجام تست پاپ اسمیر به شرح زیر است:
ابتدا لازم است لباس های بخش پایین تنه را جدا کنید. فرد روی تخت به صورت طاق باز و یا به پشت دراز می کشد و پاهای خود را باز نگه می دارد.
متخصص با اسپکولوم دهانه واژن را باز نگه می دارد و و سلول های دهانه واژن را بررسی می کند. سپس به وسیله وسیله ای برس مانند از سلول های غیر طبیعی دهانه رحم بیوپسی انجام می دهد.
نمونه برای آزمایشگاه ارسال می شود و بررسی میشود آیا بافت طبیعی بوده یا خیر. سپس جواب آزمایش نشان می دهد تست پاپ شما مثبت است یا منفی
تست پاپ اسیر هر چند وقت یکبار انجام می شود؟
این تست عموما از 21 سالگی باید آغاز شود وبه صورت روتین ادامه یابد. مگر در شرایطی که بهترین متخصص زنان در تهران صلاح ببیند این تست را متوقف کنید. انجام تست پاپ اسمیر برای افراد به طور معمول هر 3 سال یکبار توصیه می شود. اما در صورتی که در نتیجه تست شما تغییر غیرمعمول سلول های دهانه رحم دیده شود، ممکن است متخصص توصیه کند این تست را سالی یکبار انجام دهید .
همچنین افراد ابالای 35 سال می توانند این تست را هر 5 سال یکبار به همراه تست HPV انجام دهنند. به شرط آنکه در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم نباشند.

در اینجا شاید این سوال مطرح شود که :
آیا همه افراد به پاپ اسمیر نیاز دارند؟
اینکه هر چندوقت یکبر نیاز به تست پاپ داردی را متخصص زنان بررسی پرونده پزشکی شما مشخص می کند. اما در برخی موارد شاید متخصص تشخیص دهد که ادامه دادن این تست برای شما اجباری نیست. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- فردی که عمل هیسترکتومی انجام داده باشد و رحم و دهانه رحم خارج شود، نیاز به اداممه این تست ندارد. البته در صورتی که حتی بخشی از رحم باقی بماند، ممکن است مجددا نیاز به انجام تست داشته باشید
- سن شما بیشتر از 65 سال باشد. در صورتی که نتیجه تست های پاپ غیر طبیعی باشد، ممکن است متخصص از شما بخواهد دیگر این تست را ادامه ندهید.
- افراد زیر 21 سال معمولا نیاز به انجام این تست نخواهند داشت.
هدف از انجام تست پاپ اسمیر چیست؟
اگر تا به اینجا متوجه نشده اید که پاپ اسمیر چه چیزی را می تواند تشخیص دهد، موارد زیر را مطالعه کنید:
- سرطان دهانه رحم
- سلول های بالقوه پیش سرطانی در دهانه رحم (نئوپلازی داخل اپیتلیال دهانه رحم)
- ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، یک عفونت شایع مقاربتی (STI) که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم را افزایش می دهد
این تست هرگونه تغییرات سلولی در دهانه رحم شما را بررسی می کند.
سوالات متداول
مطالعاتی که تست پاپ را با تست پاپ تکراری مقایسه میکنند، نشان میدهند که حساسیت هر گونه غیرطبیعی در یک تست برای تشخیص ضایعات درجه بالا 55 تا 80 درصد است.
این تست با درد و ناراحتی همراه نیست. اما گاهی در موارد نادر می تواند علائم ناراحت کننده ای ایجاد کنند، مانند: درد، خارش یا سوزش در اطراف ناحیه تناسلی در حین مقاربت جنسی یا ادرار.
بهترین زمان برای انجام آن 5 روز بعد از پایان پریود است.